Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

        Ο όρος Kung Fu  είναι μια σύνθετη κινέζικη λέξη, που χρησιμοποιείται από τον δυτικό κόσμο για να περιγράψει τις πολεμικές τέχνες γενικά και όχι κάποια συγκεκριμένη.

        Στην πραγματικά όμως σημαίνει “υπέρτατη ικανότητα” και αναφέρετε σε κάθε δραστηριότητα ή ικανότητα, η οποία καλλιεργείτε  και τελειοποιείτε με μεθοδική και πειθαρχημένη εξάσκηση.

        Από πολεμική τέχνη των πρωτόγονων κοινωνιών, εξελίχθηκε σε μέσο εκπαίδευσης στρατιωτών, έγινε μάθημα στα σχολεία της Κίνας και διασώθηκε ως τέχνη αυτοάμυνας σε όλο τον κόσμο.

        Από την αρχή της εξέλιξης του, το Kung Fu θεωρείται ως μέσο για καλή υγεία, θεραπεία ασθενειών, μακροζωία, ανάπτυξη μαχητικής ικανότητας, ενώ χρησιμοποιείται και στη στρατιωτική εκπαίδευση.

        Πέρα από την μακρόχρονη ιστορία του, προσαρμοσμένο στις σημερινές ανάγκες, διδάσκεται μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης και εκμάθησης, προσφέροντας έτσι στον ασκούμενο εκτός από ένα πλήρες σύστημα αυτοάμυνας, την βελτίωση της φυσικής του κατάστασης, και την ενίσχυση της σωματικής και πνευματικής του υγείας,

        Τα οφέλη της εξάσκησης στο Kung Fu μπορούν να τα απολαμβάνουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλής, θρησκείας ή σωματικής ικανότητας.

        Οι μοναδικές και ποικίλες μέθοδοι εξάσκησης, επιφέρουν γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα.

        Βελτίωση του μυικού συντονισμού, καλύτερη ισορροπία, αυξημένη αερόβια ικανότητα, ενέργεια και αντοχή, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, μυική ενδυνάμωση και ευλυγισία, βελτίωση της πνευματικής συγκέντρωσης και της πειθαρχίας, αυξημένη αυτοπεποίθηση,  αυτοπειθαρχία, μείωση του στρες, διαχείριση άγχους, ηρεμία υπό πίεση, ενδυνάμωση του χαρακτήρα, είναι μερικά από τα οφέλη που προσφέρει η εξάσκηση στο Κung Fu.

        Το Eagle Claw,  (Νύχι του Αετού)  είναι ένα από τα παραδοσιακά συστήματα του κινέζικου Kung Fu και έχει πάρει το όνομά του από τον αετό, σύμβολο της δύναμης και της κυριαρχίας.

        Ένα σύστημα  που φημίζεται για την πλούσια ύλη του, για τις πολυάριθμες και περίτεχνες τεχνικές του και την απίστευτη ομορφιά των κινήσεων του.

        Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα στιλ, με αρκετή ύλη ώστε να διατηρήσει το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο δύσκολου μαθητή.

        Ιδανικό, για όσους θέλουν να μάθουν να αμύνονται ή απλά μόνο να γυμναστούν, βελτιώνοντας τη φυσική τους κατάσταση και την πνευματική τους υγεία.

        Βασικά χαρακτηριστικά της τέχνης αποτελούν, η χρήση της αρπαγής, η επίθεση σε σημεία πίεσης, τα περιστροφικά λακτίσματα, τα κλειδώματα, τα σαρώματα ποδιών, η χρήση τεχνικών παλάμης, και συνδυασμός εσωτερικής και εξωτερικής δύναμης.

        Tο “Νύχι Του Αετού” συγκαταλέγεται μεταξύ των σπάνιων τεχνών του Kung Fu και είναι γνωστό για την αποτελεσματικότητα, τη πληρότητα  και την σπάνια ομορφιά του.

        Οι χαρακτηριστικές και πανίσχυρες τεχνικές αρπαγών του, που εξελίχθηκαν για επιθέσεις σε ζωτικά σημεία πίεσης, σπάσιμο οστών και σκίσιμο των μυών, καθιστούν το “Νύχι Του Αετού”  ένα αποτελεσματικό και ιδιαίτερα δυναμικό στυλ του Kung Fu.

        Η ύλη του συστήματος περιλαμβάνει φόρμες γροθιάς, όπλων, απλές και σύνθετες τεχνικές και την καρδιά του συστήματος, τις 108 τεχνικές κλειδωμάτων  του ιδρυτή του συστήματος Yue Fei, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του αντιπάλου, κλειδώνοντας μια ή περισσότερες αρθρώσεις του, ώστε να μην μπορεί να κινηθεί δίχως να τραυματιστεί.

        Αυτά τα κλειδώματα είναι άκρως επικίνδυνα όχι μόνο σε ρεαλιστικές συνθήκες μάχης, αλλά και κατά την εξάσκηση και γι’ αυτόν τον λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει απόλυτη προσοχή και συγκέντρωση κατά την διάρκεια της εξάσκησης ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί.

Συνολική εκγύμναση του σώματος

        Οι πολεμικές τέχνες είναι αεροβική γυμναστική υψηλής έντασης και χρησιμοποιούν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος.
        Η αντοχή, η μυϊκή γράμμωση,  η ευελιξία, η ισορροπία, η ελαστικότητα, η ευλυγισία και η δύναμη βελτιώνονται με την εξάσκηση σε αυτές.

Υγιεινός τρόπος ζωής

        Λόγω του ότι οι πολεμικές τέχνες γυμνάζουν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος, πολύ μεγάλες ποσότητες θερμίδων καταναλώνονται σε κάθε μάθημα.
        Ωστόσο, θα διαπιστώσετε ότι τα σημάδια που δείχνουν την ανάγκη για φαγητό ρυθμίζονται καλύτερα, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν οι λιγούρες και τελικώς να τρώμε λιγότερο.

Αυτοπεποίθηση

        Είναι το μεγαλύτερο κέρδος από την εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες. Καθώς μεγάλο κομμάτι τους ασχολείται με την αυτοάμυνα, σύντομα αποκτάτε αυτοπεποίθηση και νιώθετε ότι μπορείτε να αναγνωρίσετε τον κίνδυνο και να τον αποφύγετε ή να τον διαχειριστείτε καλύτερα.
        Επίσης αποκτάτε πολλά εφόδια, για να μπορέσετε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας πολύ καλύτερα από τον κάποιον που δεν εξασκείτε σε αυτές.
        Κυρίως όμως, αποκτάτε την απαραίτητη γνώση και ωριμότητα, ώστε να σταματήσετε μια δύσκολη κατάσταση πριν καν αυτή ξεκινήσει.
        Σταδιακά, αρχίζετε να νιώθετε πιο άνετα σε όλες τις καταστάσεις, είτε βρίσκεστε σε κίνδυνο, είτε κάνετε κάποια δραστηριότητα με την οποία δεν νιώθετε άνετα, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτετε πως μπορείτε να επιτύχετε όποιους στόχους και αν θέσετε.

Βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας

        Έρευνες έχουν δείξει, ότι ο μόνος σωστός τρόπος για την βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος, είναι η συμμετοχή σε δραστηριότητες που πιέζουν την καρδιά, με αποτέλεσμα την μείωση της αρτηριακής πίεσης και την βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
        Τα αποτελέσματα δεν αφορούν μόνο το σώμα. Θα διαπιστώσετε πως η εξάσκηση  βοηθά στην ανακούφιση της κατάθλιψης, του άγχους και βελτιώνει την διάθεση.

Απώλεια βάρους

        Μιας μέτριας έντασης, εξάσκηση μιας ώρας, μπορεί να καταναλώσει μέχρι και 500 θερμίδες.

        Οι πολεμικές τέχνες, λειτουργούν ως επί το πλείστον αερόβια. Δηλαδή η εξάσκηση σε αυτές γίνεται μέσω της αερόβιας προπόνησης, η οποία προκαλεί προσαρμογές που βελτιώνουν την μεταφορά οξυγόνου στους μύες, τη μείωση του ρυθμού παραγωγής γαλακτικού οξέος, τη βελτίωση του ρυθμού απομάκρυνσης του και την αύξηση της χρήσης λίπους ως καύσιμης ύλης, τόσο στη διάρκεια της προπόνησης αλλά ακόμη και μετά από αυτήν.

        Αυτό σημαίνει ότι είναι μια ιδανική μέθοδος για να χάσετε λίπος σχετικά εύκολα και συνεπακόλουθα, το περιττό βάρος και να το διατηρήσετε χωρίς διατροφικές θυσίες και επιβλαβής δίαιτες.

        Αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους και σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή, συντελεί στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Βελτιωμένα αντανακλαστικά

        Έρευνες έχουν δείξει πως με την εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες, δεν βελτιώνουμε μόνο τα αντανακλαστικά κατά την εκτέλεση των ασκήσεων, αλλά στην πραγματικότητα, αποκτούμε γρηγορότερους χρόνους αντίδρασης σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής μας.
        Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για ορισμένες από τις καθημερινές δραστηριότητες όπως η οδήγηση.

Συγκέντρωση και ηρεμία

        Λόγω του ότι οι τεχνικές και οι ρουτίνες (φόρμες) που απαρτίζουν την ύλη εξάσκησης, χρειάζονται ακρίβεια στην κίνηση και εναρμόνιση μεταξύ, δύναμης, χαλαρότητας, κίνησης και αναπνοής, οι ασκούμενοι πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και ήρεμοι σε ότι κάνουν.

Προάγει το ήθος και τις αξίες

        Στον κόσμο των πολεμικών τεχνών, λέγεται πως μετά από επίμονη προπόνηση, κάποιος γίνεται λιγότερο παρορμητικός και επιθετικός προς τους άλλους.
        Η υπομονή,  η διορατικότητα και η ηρεμία θεωρούνται προϋποθέσεις  για να είναι σωστό και ολοκληρωμένο το Kung Fu.
        Αυτό υπενθυμίζει  στους μαθητές τη σωστή στάση, τρόπο σκέψης και τις αρετές που θα πρέπει να αναζητούν εντός και εκτός της σχολής.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?