Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

        Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, είναι επιτακτική η ανάγκη τα παιδιά να ασχοληθούν με μια μέθοδο που θα τους προσφέρει ασφάλεια, ικανοποίηση, αυτοπειθαρχία, μαχητικές δεξιότητες, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και ομαδικότητας, εμφύσηση της αίσθησης του σεβασμού, περιορισμό της επιθετικότητάς τους, ενδυνάμωση του μυικού τους συστήματος και της φυσικής τους κατάστασης.

        Αναρίθμητα είναι τα οφέλη που προσφέρει στα παιδιά η εξάσκηση στο kung fu με βασικότερα, την βελτιστοποίηση της σωματικής και πνευματικής τους υγείας.

        Τα παιδιά που ξεκινούν την εξάσκηση σε μικρή ηλικία, διακρίνονται για τον ειρηνικό τρόπο ζωής τους, γιατί μέσω αυτής, εκτονώνονται, αποβάλλουν ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα είναι σε θέση να διαχειρίζονται κάθε δύσκολη κατάσταση που θα δημιουργηθεί.

        Στόχος μας λοιπόν, μέσω της σωστής και ασφαλούς άσκησης, με μέθοδο και πρόγραμμα που δεν απαιτεί από ένα νέο σώμα περισσότερα από αυτά που μπορεί να αντέξει, είναι να επιτύχουμε όλα τα παραπάνω ενώ ταυτόχρονα να προσφέρουμε στα παιδιά ένα ισχυρό σύστημα αξιών που θα είναι ο οδηγός τους  στο χτίσιμο ενός ισχυρού χαρακτήρα.

 

Αυτοπεποίθηση

        Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης είναι ίσως το πιο σημαντικό όφελος της εξάσκησης των παιδιών στο Kung Fu.  Επιτυγχάνετε με την βελτίωση  της φυσικής τους κατάστασης, του συντονισμού, της προσωπικής ασφάλειας, της μαχητικής ικανότητας, της πειθαρχίας, του ομαδικού πνεύματος και της ηρεμίας.

Φυσική κατάσταση

        Είναι παγκοσμίως τεκμηριωμένα τα οφέλη της σωματικής άσκησης για τα παιδιά. Αυτά που δραστηριοποιούνται σωματικά, έχουν λιγότερα χρόνια προβλήματα υγείας από αυτά που επιλέγουν την καθιστική ζωή. Τα ειδικά προγράμματα προπονήσεων του συλλόγου μας, παρέχουν στα παιδιά ολοκληρωμένη εκγύμναση, δημιουργώντας ισχυρά και ευλύγιστα σώματα, καταπολεμώντας τον αυξανόμενο ρυθμό των παχύσαρκων παιδιών (και των ενηλίκων). Η διδασκαλία στα παιδιά, της αξίας της καλής φυσικής κατάστασης, είναι ζωτικής σημασίας, γιατί θα τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για βελτιώσουν και να διατηρήσουν την υγεία τους.

 Συντονισμός

        Εκτός από την εκγύμναση όλων των σημαντικών αρθρώσεων, και μυικών ομάδων του σώματος, και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η εξάσκηση στο Kung Fu αναπτύσσει τον φυσικό συντονισμό σώματος, σκέψης, κινήσεων και ισορροπίας, στοιχείων ιδιαίτερα σημαντικών, καθώς τα παιδιά βρίσκονται στα πρώτα στάδια της σωματικής τους ανάπτυξης.

Προσωπική ασφάλεια

        Η βία δεν είναι κάτι νέο στην κοινωνία. Πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτό το φαινόμενο. Η εξάσκηση στο Kung Fu, παρέχει στα παιδιά, τα απαραίτητα εκείνα εφόδια που θα χρειαστούν, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους όταν χρειαστεί.  Με την ενίσχυση ταυτόχρονα του τρόπου σκέψης, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να διαχειρίζονται με ωριμότητα όλες τις δύσκολες καταστάσεις που θα προκύψουν και στις περισσότερες αυτών, να τις σταματήσουν, πριν καν αυτές ξεκινήσουν.

Συγκέντρωση

        Η βελτιωμένη συγκέντρωση είναι βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης στο Kung Fu.
Το πρόγραμμα εξάσκησης περιλαμβάνει πολλές κινήσεις και τεχνικές. Η απόλυτη συγκέντρωση κατά την διάρκεια της άσκησης, είναι ο μόνος τρόπος για να αφομοιωθούν αυτές σωστά και να κατακτηθούν ως γνώση. Αυτό αναμφισβήτητα , επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα στο σχολείο και σε όλες τις δραστηριότητες των παιδιών γιατί μαθαίνουν να εστιάζουν και να συγκεντρώνονται σε ότι κάνουν.

Πειθαρχία

        Ταυτόχρονα με το ξεκίνημα της  εξάσκησης στο Kung Fu, θέτονται συγκεκριμένοι στόχοι, προσαρμοσμένοι στην προσωπικότητα κάθε παιδιού. Η επίτευξη των στόχων αυτών γίνεται σταδιακά, βήμα, βήμα σε έναν πολύ καλά προγραμματισμένο δρόμο  προς την κατάκτηση της τελειότητας. Αυτό άλλωστε σημαίνει κυριολεκτικά και ο όρος "Kung Fu", απόκτηση ικανοτήτων, και βελτίωσής τους, μέσω σωστής και πειθαρχημένης εξάσκησης. Πειθαρχία λοιπόν, είναι η ικανότητα να εστιάζει κάθε παιδί σε ρεαλιστικούς στόχους, να αφοσιώνεται σ' αυτούς και να προσπαθεί να τους κατακτήσει, με υπομονή, επιμονή και εξάσκηση.

Ομαδικότητα

        Το μεγαλύτερο μέρος της εξάσκησης, περιλαμβάνει ασκήσεις, φόρμες και τεχνικές, οι οποίες πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με άλλα παιδιά για να εκτελεστούν. Έτσι λοιπόν τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα, να προσαρμόζονται σε ομάδες με κοινό στόχο την σωστή ολοκλήρωση της κάθε άσκησης.

Σεβασμός

        Ο σεβασμός είναι συνυφασμένος με τις πολεμικές τέχνες. Σημαίνει την εκτίμηση που δείχνουμε σε κάθε συναθλητή μας, και στους δασκάλους μας, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις ικανότητες και τις γνώσεις τους, τα ψυχικά και πνευματικά τους χαρίσματα, τα προσόντα και τα ταλέντα τους, ενώ ταυτόχρονα σημαίνει ότι δεν προσβάλλουμε τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα τους. Για να γίνει αυτό εφικτό, το σημαντικότερο βήμα είναι τα παιδιά να εκτιμήσουν πρώτα τις δικές τους ικανότητες και να εμπιστευτούν τις δικές τους δυνάμεις. (αυτοσεβασμός)

Ηρεμία

        Η εξάσκηση στο Kung Fu, περιλαμβάνει έντονες ασκήσεις, επιτρέποντας στα παιδιά να απελευθερώνουν όλη τους την ενέργεια πάνω σ' αυτές. Η εκτόνωση αυτή, τους επιτρέπει να διοχετεύουν τον θυμό και την νευρικότητα που μπορεί να έχουν, σε όλη την διάρκεια της εξάσκησής τους και έτσι να ηρεμούν.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?